Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vallásgyalázás Budapesten - nem hagyhatjuk szó nélkül...

2016.04.20

Néhány magát liberálisnak és jogvédőnek tartó szervezet képviselője tartott demonstrációt április 10-én a budapesti Lengyel Nagykövetség előtt azért, mert Lengyelországban a hetekben fölmerült az abortusztörvényen való szigorítás kérdése.

Vállalhatatlan, vallásgyalázó „szertartást” vezettek le az esemény szervezői, melyhez egyikük püspöki ruhába öltözött. Az átváltoztatás szövegének elmondása után „Ha gyóntatok, járuljatok szentáldozáshoz” kijelentéssel hívta "áldozni" a résztvevőket az álpap, gúnyt űzve a Katolikus Egyház szentségéből.

Hátborzongató módon egy ABORTUSZTABLETTA feliratú zacskóból osztotta ki a résztvevőknek az Oltáriszentséget kifigurázó „abortusztablettákat”, mindegyik tablettánál elismételve, hogy „Krisztus teste”.

Míg Jézus a keresztények számára az Életet jelképezi, a tüntetők ezzel a halált hozó tablettával (gyógyszernek nem nevezhetjük, mert senkit nem gyógyít) azonosították, meggyalázva ezzel a katolikusok hitét.

Magyarország Alaptörvénye kimondja, mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához, viszont annak a gyakorlása nem irányulhat vallási közösségek méltóságának megsértésére. A közösséghez tartozó személyek jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni.  (IX. cikk (1), (4), (5))

Akár hívők vagyunk, akár nem, jóérzésű emberként emeljük föl szavunkat ez ellen a keresztény közösséget nagy nyilvánosság előtt súlyosan sértő megnyilvánulás ellen!

Kérjenek bocsánatot!

Adjon hangot tiltakozásának, ha Ön szerint is elfogadhatatlan ilyen szint alá süllyedni...

Nem hagyhatjuk szó nélkül az Oltáriszentség meggyalázását, mellyel nagy nyilvánosság előtt súlyosan megsértették a keresztény közösséget!

ALÁÍROM

Csatlakozzon petíciónkhoz, és írja alá nyílt levelünket a botrányos esemény szervezőinek, hogy kérjenek bocsánatot azoktól az emberektől, akiket vallásukban vagy személyükben megsértettek!

http://www.citizengo.org/hu/sc/34019-felhaborito-vallasgyalazas-abortusztablettaval

 

U.i.: Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, följelentést tesznek a szervezők és a "vallásgyalázó fiatalember" ellen. (MTI)