Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok

Cikkek

ADVENTI GONDOLATOK - 2.

2016.12.07

Keresztelő János adventje és megtérése

A cím első látásra érthetetlennek tűnhet. Hiszen magát az adventet jelöljük a Keresztelővel, másrészt nem szokás vele kapcsolatban megtérésről, konverzióról beszélni. Éppen ezért jó, ha el-elgondolkodunk a címben érintett témán.

Mindenkinek, még Szűz Máriának is van adventje, amit magyarul Úrjövetnek nevezünk. Vagyis karácsony előtt négy héten át várjuk Jézust. Mária első adventje kilenc hónapig tartott. Keresztelő Jánosé évekig, bár erről az Irás külön így nem szól. Pedig tudatosan vállalt misszióját, a Megváltó megérkezésére való hangos, drámai felkészítést egész biztosan évekig tartó advent előzte meg pusztai magányában, rendkívüli remeteségében.

 

ADVENTI GONDOLATOK

2016.12.02

Elgondolkoztató, hogy a liturgia miért kezdi nemcsak az egyházi évet, de magát az adventet is az Utolsó Itélet rémisztő képével. Ez annál feltűnőbb, hisz karácsonyra készül az egész világ. Függetlenül attól, hogy valaki hívő, vagy hitetlen, és hogy hull a hó,vagy a Föld másik felén kánikula van, decemberben mindenki igyekszik kedvesebb lenni, örömet szerezni a másiknak. Valami különös ritmus lüktet a szívekben…

 

SZÜLETÉSNAPOMRA...

2016.11.06

Akárhogy is nézem, megint egy évvel „fiatalabb” lettem!

Annyi szeretetet kaptam szóban, írásban, tortában, hogy a honlapomon keresztül most mindenkinek szeretném megköszönni. Legjobb lesz, ha kis ízelítőt adok mindabból, amit kaptam. A levelek legtöbbjében külön megköszönik azt a humort és jókedvet, ami jellemző egész életemre (Örülök, hiszen erre van legnagyobb szükségünk.) Izelítőként felteszem azt a székely köszöntőt, amelyet Judit nagymamától kaptam nemcsak versben, hanem mellékelve a dalt és a táncot is. Aztán lesz még néhány meglepetés…..

 

Mégis, ki az a Soros?

2016.10.10

Napjainkban a leggyakrabban emlegetett magyar név: a Soros. Sajnos nem Hosszú Katinka, nem Puskás Öcsi, nem Miklósa Erika vagy Semmelweis Ignác nevét emlegetjük nap, mint nap, hanem Soros Györgyét.És nem csupán a magyar média, a magyar lakosság, de a világsajtó is tele van a nevével. A DC Leaks kiszivárogtatott aktáiról nem is beszélve.Ott van a világ pénzpiacán, Clintonné kampányának anyagi és erkölcsi bázisa. Tanácsokat osztogat az Európai Parlamentben, és ott áll a népvándorlás borzalma mögött és mellett. Világszerte megszámlálhatatlan társadalmi szervezet eltartójaként tartják nyilván. Azonban kizárólag olyan szervezeteket támogat, amelyek osztják a nyitott társadalom megvalósítását célzó elveit.

 

Helytállni, ez Isten parancsa!

2016.07.28

Egy zártkörűnek hitt tanácskozáson bírálta Európa, mindenekelőtt a Nyugat migráns-politikáját Márfi Gyula veszprémi érsek. Szavait felkapta a sajtó, azok még a tekintélyes olasz napilapban, az Il Giornaléban is megjelentek. Botrány? Márfi Gyula nem konfliktuskereső ember, de úgy érezte, nem hallgathat a veszélyről. Vele beszélgettünk Európa sorsáról és a földrész meghódítására érkező migránsokról.

 

2. Tanúja vagyok az életmentés isteni csodáinak

2016.07.12

A Gondviselés tettenérése

Guardini, a neves lelki írónál olvastam, hogy a hívő keresztény csak akkor talál igazán magára, ha szüntelen a Gondviselés tudatában él. Gondolatának a lényege, hogy a Gondviselés Jézus tanításának lényegéhez tartozik. Az Úr megmutatta, hogy mit jelent a teljes bizalom, önátadás az Atyának. Akárhol járt, tanított, gyógyított, hirdette az örök életet, állandóan figyelmeztette követőit, hogy ne aggódjanak, hiszen még a hajuk is meg van számlálva. „Nézzétek a mezők liliomait, az ég madarait….” Ha egy veréb nem esik le a fáról az Atya tudta nélkül, akkor mindenki legyen meggyőződve arról, hogy minden szenvedése, gyötrődése, testi, lelki kínjai közepette is a mennyei Atya tartja ölelő karjaiban. Jézusnak is voltak getszemáni órái, de akkor is így fejezte be vért verejtékező imádságát: „Atyám, mindazonáltal ne az én, hanem a Te akaratod szerint legyen”, történjék minden. Guardini szerint a Gondviselés maga az élő Isten.

 

...MEG LEHET-E ÉRTENI ÉP ÉSSZEL??? .........ÖNPUSZTÍTÓ EURÓPA

2016.06.21

Az angol, és vele az egész nyugat-európai hivatalos politika,
gyakorlatilag Európa elkereszténytelenítését, és egyúttal iszlamizálását támogatja, illetve hajtja gőzerővel végre.

 
Londonnak 8,6 millió lakosa van
Londonban és környékén ma már 3 millió mohamedán él.
London az első európai főváros, melyet egy mohamedán vezet.


Iszlám-reklám az angol buszokon

Az angol nagyvárosokban a londoni polgármester választást – melyen egy mohamedán lett a főváros első embere – napokon belül a nyilvános helyeken megjelenő az iszlámot és Allahot reklámozó feliratok megjelenése követte.

 

AZ ELMÚLT SZÁZ ÉV TANUSÁGTEVŐJE

2016.06.14

Barlay Ö.Szabocs memoárja

 

Bár csak három év múlva lennék kerek száz éves, mégis azt gondolom, hogy így is címezhettem volna könyvemet: Egy száz éves tanú vallomásai. De egy történészhez nem illik a túlzás, különösen nem abban az esetben, ha ez a történész előszeretettel nevezi magát oknyomozó történésznek. Az ilyennek ugyanis az évszámokra is nagy gondot kell fordítania.

Azt is pontosítanom kell, hogy minek vagyok az utolsó tanúja. A történelem ugyanis egy hatalmas folyamhoz hasonlít, események parttalan áradása, melynek csak mi emberek adunk keretet, mi címkézzük és soroljuk korszakok, évtizedek, évszázadok kategóriáiba. És ezeken a kategóriákon belül is újabb osztályzások, alosztályok következnek, hogy a történések labirintusában kiismerhessük magunkat.

 

Gondolatok az Ég a puszta c.memoár kritikájáról

2016.06.08

Megbolydult a méhkas a társadalom néhány pontján egy hetven éve történt szörnyű esemény felelevenítése kapcsán. Történt ugyanis, hogy gróf Andrássy Imre felesége 1948-ban, Stockholmban svéd nyelven kiadta memoárját Pustan brinner címen. Stella asszony örökösei 2015-ben ezt magyar fordításban a Korvin kiadó gondozásában közreadták Ég a puszta címen. Ennek egy példányát ajándékozta és dedikálta nekem a grófnő unokahuga, Birgitta  ez év május 9-én. Tehát kezemben tartom azt, amiről írok.

 

CSURKA ISTVÁN VIZIÓJA MAI HELYZETÜNKRŐL.

2016.06.06

Szisztematikusan folyik Európa megszállása. Az Európai Unió vezetői szemünk láttára a migrációt elősegítő intézkedéseket hoznak. Ezért van az, hogy a népvándorlás mozgatóit és szállítmányozóit senki sem állította elő.  Egyetlen hajót sem süllyesztettek el, tettek használhatatlanná. Egyetlen gazdag közel-keleti állam sem vett gondozásba néhány ezer vándort.  Nem volt akció az embercsempészek ellen gondatlanságból okozott emberölés miatt.  Semmiféle "zöld program" nem fogalmazódott meg, miként lehetne legalább kissé termővé tenni a földet ott, helyben.