Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok

Cikkek

ÉG A PUSZTA

2016.04.14

gróf Andrássy Imréné memoárja 1948-ból

 

Olyan könyv van a kezemben, melyet néhány héttel ezelőtt egykori 5/b osztályom egyik 80 éves diákjától kaptam. Agg életemnek legmegdöbbentőbb esetéről számolok most be, kérve mindenkit, hogy aki olvassa, küldje tovább és terjessze. Elöljáróban még annyit, hogy minden mondatomat a 2015-ben Corvina Kiadónál megjelent könyv alapján írom.

 

BEHÓDOLÁS

2016.03.29

M. Houellebecq regénye az iszlám hódításáról

 

A francia író eme regénye már a megjelenés előtt óriási visszhangot keltett. A könyv bemutatójára éppen Charli Hebdo elleni merénylet napján került volna sor. E miatt a Behódolás még nagyobb siker lett. Most csak a regény befejezéséről mondanám a leglényegesebbet: az ateistává üresedő keresztény maradékok előbb v. utóbb, de sorra behódolnak az iszlámnak, amely megoldja a nyugati társadalmat feszítő szociális problémákat is.

 

EMBEREK!

2016.03.24

Részlet Petr Pit’ha püspök prágai beszédéből

 

E lehető legmagasabb titulussal szólítom meg Önöket, mert az ember Isten képmása, és magasztos jelekkel van felékesítve: ésszel, lelkiismerettel és felelősséggel.

Azért jöttünk itt össze, hogy emlékezzünk a háborúk és a totalitárius rendszerek áldozataira. Ünnepségünk címe Mene Tekel, vagyis megméretetett, könnyűnek találtatott. Ezek a titokzatos szavak Nabukodozonor fia palotájának falán jelentek meg, amikor lakomát rendezett, ahol a jeruzsálemi templomból ellopott szent edényeket megszentségtelenítette. Ez birodalma bukását jelentette. Nem tanult saját apja történetéből.

 

Ki nekem Jézus Krisztus?

2016.03.14

Vas István költő:

Gyermekkoromban semmit sem tudtam Jézusról. És előbb lettem marxista, mint keresztény….

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4