Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy külföldön élő barátom levele az október 2. szavazás tétjéről

2016.09.27

Mivel úgy hozta a sors, hogy én most közelről látom a menekültkérdés gyakorlati hatásait, (tanítom őket svédre, általános iskolában, és felnőtteket is,), látok olyanokat, amiket a Magyarországon élők (még?) nem tapasztalhattak. Szeretném megosztani Veletek a népszavazás előtt.

 

Mint nyilván tudjátok, Németországgal együtt Svédország is rengeteg menekültet befogadott. A baj az, hogy most nem tudnak mit kezdeni velük.

Egyrészt kiderült, hogy jó része nem a háború elől menekült, csak valakik elhitették velük, hogy itt munka nélkül is jómódban élhetnek.

(Szinte mind fiatal férfi. Érdekes, a nőket elkerülte a háború...) Olyan ellátást kapnak, hogy egy átlag magyar család boldogan cserélne velük, mégis rendszeresek a tüntetések, mert elégedetlenek, és csalódottak. Az elégedetlenséget (nem elég a pénz, amit kapnak, nem elég finom a kaja,

stb) sokszor az alkalmazottakon verik le, esetleg szétverik a szállás berendezését, legutóbb egyet felgyújtott egy gyerek, mert kevesellte a zsebpénzt, amit kapott.

Aki dolgozna, annak sincs sok esélye nyelvtudás hiányában és munkahelyek híján.Svédország "picit" gazdagabb, mint Magyarország, mégsem győzi finanszírozni, és ezért:megemelte az adókat,kölcsönt vett fel,hatalmas összegeket vont el: az egészségügyből, oktatásból, idősek ellátásából szociális juttatásoktól.

De ugyanez van Németországban is. Ha két ilyen gazdag ország nem győzi, Magyarország miből fogja eltartani őket, a meglévő eltartottak mellett?

 

És még így sem működik, ezért akarnak megszabadulni tőlük. Szerintetek kiket fognak lepasszolni hozzánk? Az aranyos, beilleszkedni igyekvő, esetleg már munkát kapott embereket, vagy akik problémásak, akik ellen esetleg már eljárás folyik nemi erőszakért, lopásért, betörésért?

 

Az iskolákban lehetetlen tőlük tanítani, a női tanárokra egyáltalán nem hallgatnak, a fehér gyerekeket és a női alkalmazottakat terrorizálják, bántalmazzák.

 

Kérlek szépen, hogy menjetek el szavazni és védjétek meg az országot.  Ez most egyáltalán nem pártállás kérdése! Ha belerokkan az ország, elsősorban az átlag ember szívja majd meg. (Érdekes módon gazdagok, vezetők által lakott környékekre nem szállásolnak el migránsokat.) Mindenkinek felelőssége, hogy ne hagyja a hazáját tönkretenni! Mi a garancia, hogy nem történik folyamatosan újabb és újabb betelepítés? A svédek már nagyon szabadulnának minél többtől! És továbbra is jönnek az ottmaradottak, családegyesítés címén folyamatosan.

 

Nektek a kezetekben van a lehetőség, hogy megvédjétek Magyarországot. A svéd emberek irigylik a népszavazás lehetőségét. Nekik nem volt lehetőségük állást foglalni, a kormány a nyakukba tette a "menekülteket", és kész.

 

Szóval október 2-án!

 

Üdv!